Over praktijk voor muziektherapie

In verbinding door en met muziek

Evelien Mescher

Welkom op de website van praktijk voor muziektherapie. 
In 2008 is Evelien afgestudeerd als muziektherapeut. Sindsdien deed ze ervaring op als muziektherapeut in een kinderziekenhuis (Hackensack University Medicalcenter, USA) en werkte ze in de verstandelijk gehandicapten-en ouderenzorg. Momenteel is Evelien werkzaam als neurologisch muziektherapeut (revalidatie en ouderenzorg) in de regio Eindhoven. Ze is geregistreerd muziektherapeut bij het landelijke register vaktherapie (SRVB).

Doorontwikkelen is voor Evelien erg belangrijk. De afgelopen jaren heeft ze zich o.a. gespecialiseerd in neurlogische muziektherapie(NMT), neuro-revalidatie, acceptance and commitment therapy (ACT) en volgde ze meerdere NLP opleidingen waaronder de NLP trainers training. Ook verdiepte ze zich in systemisch werken. 

Evelien geef regelmatig lezingen en voorlichting over de inzet en mogelijkheden van muziektherapie. Met deze lezingen gaat ze het hele land door. Haar missie is om muziektherapie meer bekendheid te geven en voor iedereen toegankelijk te maken. Meer informatie daarover is te lezen op de site van “miracles of music”. Een prachtig project wat Evelien in november 2016 startte samen met Pim Giel en zijn stichting Happy Motion.

Wat anderen over Evelien zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Een vakvrouw in hart en nieren!

Ik herinner me nog goed hoe ze binnen kwam. Klein, mooie jurk en een gitaar op haar rug. Als gespreksleider in ons Alzheimercafé mocht ik haar die avond interviewen. Het werd geen gesprek als anders. Met haar verhalen, maar vooral ook haar muziek raakte ze ons diep. Regelmatig had ik een brok in mijn keel als ik haar een volgende vraag stelde. Wat me ten diepst ontroerd heeft was wat ik in onze zaal zag gebeuren. Gasten die altijd met hun partner mee kwamen en ik al jarenlang kende kwamen in beweging. Waar ik ze kende als rustige mensen, al wat verder in hun dementieproces, gingen nu de armen de lucht in. Maar vooral ook ging er een lichtje in hun ogen aan. Evelien laatmensen stralen. Ze ontroert en raakt. Een vakvrouw in hart en nieren!

Peet van Laar

Evelien is een bevlogen en deskundige muziektherapeut!

Evelien gaf een lezing over ‘Muziek en dementie. Muziek doet wonderen bij dementie’ in het Alzheimer Café in Weert. Als toenmalige gespreksleider heb ik het contact gedurende de voorbereiding als zeer prettig en professioneel ervaren. Evelien is een bevlogen en deskundige muziektherapeut die een zeer heldere uiteenzetting heeft gegeven over muziektherapie in de breedte. Hierbij past ze zich goed aan op het niveau van de bezoekers en brengt ze het verhaal over middels demonstraties die ze ter plekke deed. Het was mooi om te merken hoe de bezoekers hebben genoten van deze avond en we dit nadien ook terug hoorden. Velen waren onder de indruk van de positieve impact die muziek kan hebben. Ik zou Evelien ten zeerste aanraden voor het geven van lezingen op dit vakgebied zodat er ook steeds meer welverdiende aandacht voor de muziektherapie komt. 

Dr. Angélique Gruters

Evelien staat geregisteerd bij: